Fotopromenad på ett ruggigt Österlen

Jag tillbringade julhelgen i ruggigt snöfritt Skåne med feber och förkylning. På annandagen var jag något bättre och kände en stark längtan av att få fotografera. Min son följde med på en kortare fotopromenad med sin första egna kamera.  Det finns något jag gillar med det skånska landskapet under höst och vinter, det är inte så snyggt och lättillgängligt, mer rått, smutsigt och vemodigt. Dessa bilder är också väldigt långt ifrån hur jag brukar fotografera, ett 50 mm objektiv, inga filter, inget stativ. Mera spontant, slarvigt, på känsla.  Det är för mig utmanande att fotografera så men väldigt nyttigt. Det är intressant att höra hur Hugo tänker kring bilder. För honom är bilden det viktigaste han tänker inte på allt det tekniska. Han fotograferar väldigt närvarande och spontant…nu. Den sista bilden är fotograferad av min son med självutlösare på en gorillapod.

Martha .stalb - 20 januari, 2014 - 08:38

Underbart. Har längtat efter dessa bilder så stämningsfulla. Vemod men också vila. Mamma

Your email is never published or shared.

Tillbaka till överst på sidan|Dela på facebook|Följ mig på twitter|Prenumerera på sidan