Sommarbilder 3: Landskap

Att fotografera granskog är en påfrestning, inga rena öppna ytor bara skog så långt man kan se. En rejäl utmaning där det intima landskapet blir ett naturligt val. Bilderna är tagna i Södra Jämtland inom ett ganska litet område. Det var väldigt rogivande men tekniskt och kompositionsmässigt utmanande. Alla bilder är fotograferade med stativ, trådutlösare och objektivet 85mm f/2,8D ED PC-E Nikkor Micro. Ett superskarpt manuellt objektiv med tilt/shift funktion. För att samtidigt få ett stort skärpedjup och undvika difraktion så använder jag mig av fokusstackning. Det innebär att man tar flera exponeringar med olika fokus som senare läggs samman i Photoshop till en bild. Klicka på bilderna för att få se dom större.

 

 

 

 

 

 

 

 

Martha stalby - 8 augusti, 2011 - 13:45

Återigen har du sett det vackra i det enkla!!’

Your email is never published or shared.

Tillbaka till överst på sidan|Dela på facebook|Följ mig på twitter|Prenumerera på sidan